Pagina's

zondag 28 augustus 2011

Producten voor school


Zoals je misschien wel weet doe ik de opleiding Schoonheidsspecialiste. Toen ik hier vorig jaar mee begon moest ik naast schoolboeken ook een heleboel ander spullen kopen, namelijk producten die we gingen gebruiken bij de behandelingen. Vanaf week 36 begint voor mij school weer en dan moet ik ook een aantal nieuwe producten en spullen ophalen voor het nieuwe jaar. Het leek me leuk om nu alvast de spullen te laten zien die ik al heb van afgelopen jaar en als ik dan m’n nieuwe spullen heb dat ik die dan ook nog laat zien. Dit om een beetje een beeld te geven over wat we allemaal gebruiken voor de opleiding.
Huidverzorging
Alle producten zijn van het merk Extenso.
Oppervlaktereiniging


Soft Cleansing Milk – Hydro Cleaning Oil – Intense Soft Lotion – Eye Make-Up Remover
Dieptereiniging



Pure Active Peeling – Delicate Lysing
Maskers



Intense Moisture Mask – Calming Skin Mask – Fango Powder
Verzorging



Intense Skin Moisturiser
Massage



Rich Gentle Massage, nourishing massage cream
Heren



Refreshing Foam Cleanser – Effective Scrub Wash – Energising Skin Cream
Overig


Steriskin (Alcohol)
Ontharen

Harspistool – Hars


Cooling Gel – After Wax Oil

Make Up
Alle producten zijn van Make Up Studio

Foundation - Mascara - eyeliner - Neutraliser - Poeder - Nepwimpers - wimperlijm - Wenkbrauwpoeder - Lippenpotlood - Oogpotlood - Concealerpotlood

Pallettes

Concealerpalette - Oogschaduwpalette - Blushpalette - Lippenpalette

Wimpers en wenkbrauwen verven



Wimperverf in zwart en bruin - waterstofperoxide - beschermende crème
Overige spulletjes

Wimperblaadjes - glazen schaaltje voor wimperverf - Sponsjes - Poederdons - Puntenslijper - Naaldjes - Spatel - Automatisch pincet - Pincet

Nagelverzorging


Nagellakremover - Handcrème - Nagel olie - Cuticle remover - Bascoat - Topcoat - Nagelvijl - Kartonnen vijl - Bokkenpootje - Nagelschaartje - Nageltang - Vellentang - Metalen Bokkenpootje


Wat vind ik van de producten?
De gezichtsproducten vind ik over het algemeen wel fijn. Over de make-up ben ik minder te spreken. Of het nou komt dat ik er gewoon niet mee kan opschieten of dat het gewoon echt niet werkt; ik heb geen idee. Ik vind het gewoon niet fijn werken. Foundations te waterig en vreemde kleuren, geen neutrale oogschaduwkleuren en ook moeilijk tot bijna niet te blenden, vreemde kleuren blush en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Naast al deze producten zat er nog meer in mijn pakket. Denk aan een handdoekenpakket, hiermee kleed je de stoel aan en kun je de klant afdekken, wit uniform (dit dragen we tijdens de praktijklessen), witte klompen (hoort bij het uniform..), tasje voor de nagelspulletjes, stoffen beautycase voor de gezichtsverzorgingsproducten, weekendtas om alles in mee te nemen en een make-up kwastenset in een hoes (deze was op wonderbaarlijke wijze verdwenen toen ik foto’s ging maken).
Dit zijn alle producten die in het pakket zaten van school maar ik heb gedurende het jaar de producten aangevuld met eigen producten. Zo heb ik een kleine reiskoffer gekocht om m’n spullen in te vervoeren, dit is veel makkelijker met reizen dan een weekendtas op wieltjes. Ik ben een andere make-upremover gaan gebruiken omdat degene van school op oliebasis is en dat vind ik echt verschrikkelijk (ik gebruik er nu eentje van L’Oreal). De massagecrème heb ik vervangen door massage olie van Kneip. Ik heb daar een geschenkverpakking van gekocht met kleine flesjes om de geuren uit te proberen. De crème is heel erg vet, plakt en glijd als je net iets teveel pakt heel erg, een olie masseert daarentegen gewoon erg prettig.
Wat ik tot nu toe geleerd heb vind ik erg interessant en ik ben benieuwd wat er volgend jaar nog meer bijkomt. En ik ben ook erg benieuwd naar de nieuwe producten die ik begin van het nieuwe schooljaar op mag halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten