Pagina's

woensdag 14 september 2011

Doe een gezichtsbehandeling bij je thuis


Stel je voor, het is een regenachtige dag. Aangezien we nou niet bepaald zomer hebben gehad, hebben we bijna een teveel aan regenachtige dagen dus dat zit wel goed ;). Maargoed, beeld je in, het is een regenachtige, winderige, saaie zondag. Huiswerk is gemaakt en je hebt verder niks meer te doen. Wat doe je dan? Zo’n dag is perfect om je huid even lekker te verwennen met een gezichtsbehandeling (eigenlijk is iedere dag daar perfect voor natuurlijk). In dit artikel ga ik je vertellen hoe je bij jezelf een gezichtsbehandeling kunt doen volgens de ‘richtlijnen’ die ik op school heb geleerd.



Wat heb je nodig:

Producten

·         Gezichtsreiniger (bv milk, gel, mousse, olie)
·         Dieptereiniger (peeling, lysing of scrub)
·         Alcohol (70%) of een andere desinfectans om de huid te desinfecteren
·         Gezichtsmasker
·         Lotion
·         Dag- of nachtcrème en eventueel een serum voor eronder
Verder
·         Iets om de huid te verwarmen en verweken zoals een gezichtssauna of een bak heet water om te stomen
·         Watten, sponzen of gastendoekjes om producten te verwijderen
·         Eventueel een borstel (Clarisonic of handborsteltje) om te gebruiken bij de oppervlaktereiniging of dieptereiniging
·         Comedonendrukker
·         Pincet 
En natuurlijk een ruimte waar je even lekker tijd voor je zelf kunt nemen. Zorg dat je niet gestoord wordt en zet je telefoon en computer uit. Even tijd voor jezelf.

Aan de slag!
Stap 1: Oppervlaktereiniging
Je begint met het oppervlakkig reinigen van je huid. Gebruik producten die passen bij jou huidtype en die jij fijn vind. Neem de tijd om je huid te reinigen. Ga over iedere millimeter van je huid heen en neem ook voor iedere millimeter de tijd. Alles om je huid goed schoon te maken. Als je je huid goed gereinigd hebt verwijder de reiniger dan zoals je gewend bent (met watten, kompresdoek (gastendoekje), sponzen, afspoelen met water).
Stap 2: Dieptereiniging
Voordat je begint met de dieptereiniging ga je de huid eerst verwarmen en verweken. Dit kan door middel van stomen. Hiervoor heb je speciale gezichtssauna’s maar dit kan net zo makkelijk met een hete bak water. Gezicht erboven houden en een handdoek over je hoofd om het af te sluiten. Een andere manier is om een warm gastendoekje tegen de huid aan te houden, zodat de hele huid bedekt is met de doek en zo lekker warm wordt. Als je het gevoel heb dat je huid genoeg verwarmt is dan begin je met de dieptereiniging. De dieptereiniging doe je met een product zoals een peeling, lysing of scrub (zie dit artikel). Dit kan ook in combinatie met een borstel, dit kan een elektrische zijn zoals de Clarisonic of eentje die je zelf met de hand over de huid heen beweegt (de oppervlaktereiniging kan ook met de borstel gedaan worden, dit is  wat je zelf prettig vind). Nogmaals, neem de tijd voor je huid. Ga ieder plekje af en neem de plekjes die extra behandeld moeten worden wat vaker mee. Als de huid genoeg gereinigd is (ga niet door tot je huid rood is van het scrubben) dan kun je eventuele comedonen verwijderen. Dit kan met een comedonendrukker of met je vingers. Begin met het desinfecteren van de huid met alcohol of een ander desinfectans voor de huid. Vervolgens kun je de comedonen verwijderen zoals jij dat wilt. Desinfecteer de huid vervolgens weer na het verwijderen van de comedonen. Als je er zin in hebt kun je nu ook je wenkbrauwen epileren en in model brengen. Sluit de dieptereiniging af met een lotion, dit is om de zuurgraad van de huid te herstellen en de huid te verfrissen.

Stap 3: Masker
Ook voordat je een masker aanbrengt begin je met het verwarmen en verweken van de huid door middel van stomen of een warm gastendoekje. Dit verhoogd de doorbloeding van de huid waardoor de werkstoffen uit het masker beter worden opgenomen in de huid. De keuze in gezichtsmaskertjes is erg groot. Je kunt kiezen uit degene die je vind in de winkel; de kant en klare crème maskers, de poedermaskers die nog aangemaakt moeten worden, gel maskers en ga zo maar door. Ook kun je zelf een maskertje maken. Hierin ben je natuurlijk helemaal vrij om te kiezen wat je wilt, lekker makkelijk een kant en klare of experimenteren met ingrediënten en een vers maskertje maken. Zorg er in ieder geval voor dat het masker bij jouw huidtype past. Na het verwarmen en verweken breng je het masker gelijkmatig aan op de huid. Dit kun je doen met je handen of met een speciale maskerkwast. Als je het masker heb aangebracht kun je even lekker relaxen. Kijk wat tv, lees een boek of doe even helemaal niks en leg warme natte watten op je ogen (je kunt ook nog een lekker maskertje in je haar doen en met een bruisbal in bad gaan liggen). Als de inwerktijd voorbij is kun je het masker verwijderen. Dit kan met een warme kompresdoek, de doek tegen je hele gezicht aandrukken en dan kun je gelijk een stuk van het masker mee af nemen. Je kunt het masker ook verwijderen met watten, sponzen of gewoon met water. Na het verwijderen van het masker sluit je af met een lotion. Deze hersteld de zuurgraad en verfrist de huid.
Stap 4: Verzorging
Je huid is goed gereinigd en nu is het tijd voor de verzorging. Dit is in de vorm van een dag- of nachtcrème. Kies er eentje die bij jou huidtype past en smeer die op (geen dikke laag, de huid neemt op wat ze nodig heeft en de rest blijft op de huid liggen, helemaal niet nodig dus). Je kunt er ook voor kiezen om een serum onder je crème aan te brengen. Een serum is extra geconcentreerd en kan soms fijn zijn om je huid een oppepper te geven of gewoon omdat je het fijn vind in gebruik.

In principe is de gezichtsbehandeling klaar zo. Je kunt zelf bepalen wat je wel en niet doet maar neem er in ieder geval lekker de tijd voor. Relax!


Bron plaatjes: Weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten