Pagina's

woensdag 31 augustus 2011

Londen dag 2: Shoppen! Westfield en Oxford Street

Om kwart voor zeven zou de wekker aflopen maar aangezien ik al om half zes wakker wordt en niet meer kan slapen ga ik om kwart over zes m’n bed uit om me op te maken. Ook ‘vriendin’ wordt wakker en nadat we ons allebei opgemaakt en aangekleed hebben zijn we om half acht al klaar om te ontbijten. Het ontbijt is op de eerste verdieping en daar aangekomen word onze naam gevraagd en worden we naar onze tafel begeleid. Het ontbijt is erg divers (intercontinentaal) en voor ieder wat wils. Na allebei lekker gegeten te hebben gaan we naar boven onze tas pakken en op weg naar de Underground. De dag begint met regen maar aangezien we toch gaan shoppen en veel binnen in winkels zijn maakt ons dat niet zo veel uit. We nemen de District line richting Ealing Broadway en stappen uit op Hammersmith. Overstappen op de Hammersmith & City line richting Barking en uitstappen op Wood Lane. Vandaag gaan we shoppen en ons eerste doel is Westfield Shopping Centre. Toen ik hier voor het eerst heen ging stonden er op internet meerdere stations aangegeven om uit te stappen, namelijk White City en Shepherd’s Bush. Vorige keer ben ik uitgestapt bij White City om vervolgens heel leuk langs Wood Lane te lopen. Als je daar uitstapt ben je dus nog net iets sneller bij Westfield. Als we bij Westfield aankomen is het nog vroeg, terwijl de winkels pas om tien uur opengaan. Eerst lopen we een rondje door het winkelcentrum om alle winkels te bekijken en als het dan nog geen tijd is gaan we nog even wat drinken. Wederom belanden we bij Pret A Manger waar ik een lekkere smoothie neem. Om tien uur gaan de winkels open en kan het shoppen beginnen. In Westfield zitten onwijs veel winkels en we gaan eigenlijk iedere winkel in die we leuk vinden. Hollister, H&M, Beautybase, Boots, Superdrug, House Of Fraser en zo meer.

Supermooie hal in The Village, het gedeelte in Westfield met de duurdere winkels
Jimmy Choo

Louis Vuitton
House Of Fraser

Ondertussen worden we ook nog een paar aangesproken door een dame en heer van een stand die natuurlijke huidverzorging verkopen. De scrub en bodybutter die zij hebben moeten wij echt kopen want het is heeerlijk spul. Na netjes te zeggen dat we niet op het aanbod ingaan wenst de dame ons een fijne dag en shoppen we verder. Na een tijdje komen we weer langs de stand en deze keer spreekt een heer ons aan. De scrub en bodybutter kennen we al dus hij probeert ons de nagelbuffer en cuticle oil aan te smeren. Of anders een moddermasker. Eerlijk gezegd was ik van het moddermasker best wel een beetje onder de indruk maar dat kwam vooral omdat je deze met een magneet kon verwijderen. Heel bizar. Weer gaan we niet in op het aanbod en deze keer nemen we ons voor om vooral niet meer langs de stand te lopen. Als we zo’n beetje alles gezien hebben wat we wilden zien gaan we terug naar de Underground. Terwijl we naar de Underground lopen zien we dat de regen verruild is voor een heerlijk zonnetje! Deze keer gaan we naar White City en vanaf daar nemen we de Central line naar Oxford Street. Op Oxford Street gaan we als allereerste even wat te eten en drinken halen bij de McDonalds. Het is onwijs druk maar we worden snel geholpen en ik sta dan ook snel weer buiten met kipnuggets en een dubbele  milkshake.
Superlekkere Double Milkshake van McDonalds!
Hopenlijk komt deze ook nog naar Nederland toe

Na het eten (heerlijk in de zon) gaan we eerst naar Primark toe. De Primark op Oxford Street is enorm groot en enorm druk. We beginnen boven bij de accessoires, tassen en schoenen. Er is sale en vrijwel gelijk loop ik tegen een leuk paar sandaaltjes aan. Ook ‘vriendin’ ziet een leuk paar en ons eerste item verdwijnt in de waszak (zo noem ik de tas altijd die je bij de ingang kan pakken, die dingen zijn enorm). We kijken nog wat rond maar echt veel leuks zien we niet en mede door de onwijze drukte besluiten we af te rekenen en weg te gaan. Buiten doen we vanwege het heerlijke weer gelijk onze nieuwe sandaaltjes aan. Wat is dat fijn zeg, als je eerst met warme Nikes aan het lopen bent om dat lekker sandaaltjes aan te doen! We lopen heel Oxford Street af, gaan naar Debenhams, Forever 21, Selfridges en nog meer winkels. Hier en daar kopen we wat en ‘vriendin’ laat ook haar wenkbrauwen doen bij een Benefit Browbar. Superleuk en het is in een mum van tijd gedaan.
Na Oxford Street volgt Regent Street en ook daar duiken we weer een hoop winkels in. Alleen het rondlopen en mensen kijken is al leuk. Via Regent Street komen we op Piccadilly Circus terecht en na daar even rondgekeken te hebben nemen we de Underground terug naar Knightsbridge. Net als gisteren hebben we allebei enorm pijn in onze voeten en deze willen we dan ook zo snel mogelijk laten rusten. Nadat we teruggelopen zijn naar het hotel, leggen we al onze aankopen op de hotelkamer en gaan we op zoek naar een restaurant om lekker te eten. In het winkelcentrumpje vlakbij het hotel zit een Garfunkels en uit ervaring weet ik dat je daar lekker en betaalbaar kunt eten. ‘Vriendin’ besteld Spaghetti Bolognese en ik neem een lekkere pizza. Na het eten gaan we terug naar het hotel waar we nog even televisie kijken. Douchen, tijdschriften lezen en om kwart over tien gaat deze keer het licht uit. Morgen alweer de laatste dag!

Dit vind ik zo'n gave foto, het uitzicht van de hotelkamer zo ver over de stad en dan linksboven dat vliegtuig..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten